24.5.2020. 10:35
0
U RS novih osam slučajeva zaraze koronavirusom, još dvije osobe preminule
U posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 489 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Doboja i Modriče, a po jedna osoba je iz Gacka, Gradiške, Teslića i Prijedora.

Do sada je u RS potvrđeno 1.359 slučajeva koronavirusa, a ukupno su preminule 102 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS prijavili su da je preminula sedamdesetjednogodišnja žena, a u bolnici u Prijedoru umrla je osamdesetjednogodišnja starica.

Preminule su imale više hroničnih udruženih oboljenja.

Od novog koronavirusa, do sada su se oporavile ukupno 754 osobe u RS, a testirano je ukupno njih 24.476.

Iz Ministarstva zdravlja dodaju da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno liječe 72 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa, a u bolnici u Doboju zbrinut je 51 pacijent sa COVID-19 oboljenjem.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.472 osobe, a nadzor je završen kod njih 31.187.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.