25.5.2020. 18:20
0
Lukač zaobišao Radončića: S Jovićem razgovarao o saradnji, migrantima i sigurnosti
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač održao je danas u Banja Luci prvi sastanak sa zamjenikom ministra sigurnosti BiH Nedeljkom Jovićem.

Na sastanku je razgovarano o saradnji dva ministarstva. Akcenat je stavljen na pitanje migracija i aktuelnu sigurnosnu situaciju.

S obzirom da je zamjenik Jović petnaest godina bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, sagovornici su zaključili da će saradnja ova dva ministarstva u budućem periodu biti još intenzivnija, saopćeno je iz MUP RS.

Jović je, kako je Patria ranije objavila, na prijedlog Socijalističke partije imenovan za zamjenika ministra sigurnosti 15. maja na sjednici Predstavničkog doma PS BiH. Bio je komandant jedinice Žandarmerije u Zvorniku.

Jović je rođen 1981. godine, živi u Tršiću, oženjen je i otac troje djece. Diplomirao je na DIF-u ( Fakultet za fizičku kulturu) u Istočnom Sarajevu, i završio Policijsku akademiju u Banja Luci. U MUP RS zaposlen je od 2005. godine. S obzirom da pripadnicima policije nije dozvoljeno članstvo u političkim partijama niti stranačko angažovanje, on nije zvanično član SP.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.