27.5.2020. 11:02
0
HDZ BiH: Ukinuti stanje nesreće i dodatno pomoći privredi
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u srijedu video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH, na kojem je istaknuto kako je potrebno pokrenuti inicijativu ukidanja stanja nesreće i dodatno pomoći privredi.

Na sastanku je analiziran rad, odluke, aktivnosti i mjere koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ukupna situacija odrazila na zdravstvo, privredu i funkcioniranje stanovništva.

Dužnosnici su kroz raspravu istaknuli kako se privreda mora dodatno posvetiti kako bi se u potpunosti pokrenuli svi procesi koji su zbog pandemije bili u zastoju, saopćio je HDZ BiH.

 
Komentirana je i zdravstveno epidemiološka situacija, koja je ocjenjana stabilnom. Dužnosnici su naglasili kako bi bilo važno pokrenuti inicijativu za ukidanje stanja nesreće u Federaciji BiH, uz naglasak na pridržavanju mjera socijalnog razmaka.

 
Stanje se normalizira, životni tok se mora nastaviti ali se mora biti na oprezu, zaključili su sugovornici.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciju u Federaciji BiH, dužnosnici Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te ministri u Vladi Federacije BiH, naglasili su važnost političkih aktivnosti, potrebu vraćanja normalnom načinu rada, pokretanju nove inicijative i odluke te ublažavati sve posljedice pandemije, navodi u saopćenju HDZ BiH.



(FENA)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.