27.5.2020. 20:00
0
Novalić: Nemam šta da krijem
Fadil Novalić, premijer Federacije FBiH, oglasio se nakon informacije da mu je SIPA oduzela mobitel. On je potvrdio informaciju da mu je privremeno oduzet telefon ali da nema šta da krije.

"Da podsjetim, bio sam prvi koji je pozvao tužilaštvo i organe gonjenja da što prije provjere sve oko sporne kupovine respiratora. Vladi FBiH, a i meni lično je u interesu da se ova istraga što prije provede i da se utvrdi ko je, ako je, napravio krivično djelo", kazao je Novalić.

Tužilaštvo BiH preuzelo je predmet nabavke 100 respiratora plaćenih 10,5 miliona KM od Tužilaštva KS, a tužioci i istražitelji SIPA-e pretresli su više institucija, izuzeli određene materijale, te provjeravaju kako su se vršile nabavke respiratora. Do sada je ispitano nekoliko desetina osoba koje bi mogle imati saznanja o procesu ove nabavke. Za sada iz Tužilaštva BiH nema informacija ko se i za šta sumnjiči, a potvrđeno je da nabavljeni respiratori nisu upotrebljivi u jedinicama intenzivne njege što znači da se ne bi mogli koristiti u terapiji oboljelih od koronavirusa niti drugih oboljelih osoba u intenzivnoj njezi. 

Vlada FBiH privremeno je suspendovala direktora FUZC-a Fahrudina Solaka koji je i sam to predložio dok se ne okonča istraga.  


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.