28.5.2020. 11:07
0
Solakova pomoćnica Sanita Alagić uzela 'bolovanje', ali došla na sjednicu Kriznog štaba uprkos 'bolesti'
Pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Sanita Alagić prije osam dana je otvorila bolovanje i tako izbjegla "neugodna pitanja" u Parlamentu FBiH. No, pitanje je na kakvom je bolovanju Alagić.

Naime Sanita Alagić je sinoć prisustvovala 20. vanrednoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite, saznaje Klix.ba.

To potvrđuje fotografija sa sinoćnje sjednice koja je održana u prostorijama FUCZ-a, ali i odgovor koji smo jutros dobili na upit da li je uposlenica Alagić i dalje na bolovanju.

"U skladu sa vašim upitom tražena informacija proslijeđena je Sektoru za računovodstveno-finansijske poslove, javne nabavke i skladištenja u FUCZ koji je potvrdio da je gospođa Sanita Alagić, pomoćnica direktora u ovom Sektoru i dalje na bolovanju", navedeno je.

Pored Alagić, sjednici su prisustvovali i komandantica Federalnog štaba civilne zaštite Jelka Milićević, v.d. direktora FUCZ-a Mustafa Kadribegović, generalni sekretar CK Namik Hodžić, direktor FUIP-a Anis Ajdinović i v.d. direktora FUP-a Ensad Korman.

Prošle sedmice, uoči sjednice Odbora za utvrđivanje činjenica za nabavku 100 respiratora Doma naroda Parlamenta FBiH, Alagić je otvorila bolovanje. Upravo ona je trebala dati odgovore na mnoga škakljiva pitanja o nabavci respiratora.

No tada se pojavio samo novoimenovani v.d. direktora FUCZ-a Mustafa Kadribegović koji je parlamentarcima pojasnio da nema specifikacije respiratora.

Podsjetimo da je prilikom dolaska prve pošiljke spornih respiratora Sanita Alagić iskoristila priliku da za problematiziranje cijelog slučaja nabavke okrivi medije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.