29.5.2020. 16:21
0
Da li se za prebacivanje Novalića i drugih u Tužilaštvo BiH čeka gostovanje Gordane Tadić na FACE TV?
Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić večeras će biti gošća Centralnog dnevnika kod Senada Hadifejzovića, a povodom posljednjih dešavanja u slučaju „Respiratori“.

Od popodnevnih sati u četvrtak u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nalaze se trojica osumnjičenih za više krivičnih djela, premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i direktor Srebrene maline Fikret Hodžić. Oni su nakon višesatnog ispitivanja u SIPA-i gdje su bila tri tužioca Tužilaštva BiH i lišeni slobode te su noć proveli u SIPA-i.

No, iako je SIPA već jutros bila spremna predati trojicu osumnjičenih u Tužilaštvo BiH bez obzira na zakonski rok od 24 sata za predaju Tužilaštvu to se još uvijek nije dogodilo. Prema nekim informacijama dolazak u Tužilaštvo očekuje se u kasnim popodnevnim satima, a vrlo moguće i pred samo gostovanje glavne tužiteljice na televiziji.  

Iz Tužilaštva BiH danas se nisu zvanično oglašavali bilo kakvom informacijom za medije, kao ni iz SIPA-e iako to nije uobičajena praksa ove dvije institucije koje se vrlo često preklapaju sa saopćenjima o istim akcijama i slučajevima. 

I advokati Solaka, Hodžića i Novalića zbunjeni su razvojem događaja niti tačno znaju šta očekivati nakon što budu prebačeni u nadležnost Tužilaštva BiH. Prema nekim informacijama bit će zatražen pritvor, dok prema drugim mjere zabrane. U svakom slučaju situacija bi trebala biti jasnija u narednih 48 sati. 

Da li će Tadić večeras „slučajno“ otkriti šta će Tužilaštvo dalje raditi u ovm slučaju saznat ćemo kroz nekoliko narednih sati, iako iz pozicije koju obavlja ne bi smjela govoriti o „živom slučaju“. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.