29.5.2020. 17:01
0
"SDA i SBB su u FBiH dovoljan garant da ne dozvole nikakvu dominaciju HDZ-a ili slabljenje bošnjačkog političkog faktora"
Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a, za Dnevni Avaz je prokomentirao sinoćno hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića u okviru afere „Respiratori“ te se osvrnuo na aktuelnu političku atmosferu u ovom bh. entitetu.

- Radi se o teškoj koruptivnoj aferi koja se mora krivično sankcionirati, neovisno o kome je riječ. Sa druge strane, mora se poštivati i pretpostavka nevinosti i pravo svakog čovjeka da ima fer i pošteno suđenje. I, kada sam ja imao poznate pravne probleme, isticao sam važnost povjerenja u pravosudne institucije i zato ponavljam da vjerujem u profesionalizam Tužilaštva BiH i Suda BiH. Ne mogu komentirati detalje sa istim, ali bih volio da se premijeru Novaliću omogući odbrana sa slobode – rekao je Radončić.

Na pitanje da postoje špekulacije da će Novalićevo hapšenje pojačati ulogu HDZ-a u Vladi FBiH ministar Radončić je kazao:

-    Radi se o odnosima pojedinih biltena i te frakcije svojim utjecajem u pravosuđu sigurno će pokušati odmagati Novaliću. SDA i SBB su u Federaciji BiH dovoljan garant da ne dozvole nikakvu dominaciju HDZ-a ili slabljenje bošnjačkog političkog faktora.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.