31.5.2020. 14:39
9
Iz viber prepiske: Kako je Novalićeva ekipa pripremala Hodžića za Face TV. Spominje se i novinarka
Tužioci Tužilaštva BiH na sinoćnjem ročištu osumnjičenima u aferi “Respiratori” premijeru Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru FUCZ-a Fahrudinu Solaku i vlasniku kompanije “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću iznosili su dokaze i činjenično stanje na snovu kojeg će Sud BiH do 16 sati danas odlučiti da li će im odrediti jednomjesečni pritvor, navodi Raport.

Tužioci su pročitali i međusobne komunikacije osumnjičenih. U jednoj od njih, ostvarenoj 2. maja, Fadil Novalić navodi da je komunicirao sa Fikretom Hodžićem te u viber grupi pita za mišljenje “treba li Fikret Hodžić ići u jednu TV emisiju u koju je pozvan”.

To znači da je Hodžić obavijestio premijera o tome da gostuje na Face TV, te ga je, moguće, pitao i za mišljenje.

Inače, u viber grupi u kojoj Novalić traži mišljenje su, pretpostavlja se, još njegov šef Ureda Hasan Ganibegović i sekretar Vlade FBiH Edita Kalajdžić koji je i u ranijim komunikacijama spominju kao aktivni učesnici dogovora o nabavci 100 spornih respiratora.

Fikret Hodžić gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem 16. maja. Intervju je izazvao dosta pažnje i reakcija u javnosti.

Novalić u nastavku prepiske navodi da bi se “u vezi toga mogli konsultovati sa jednom osobom profesije novinara”.

“Ako ona smatra da treba ići, da ga ona (ta ženska osoba) pripremi”, piše Novalić.

Nakon toga, prema dokazima tužilaca, grupa razrađuje plan stupanja u kontakt sa novinarkom preko druge muške osobe. Novalić piše:

“Zato je pitanje treba li Fikret izaći kod njega, a da mi ‘pripremimo'”.

Nakon toga jedan od učesnika komunikacije navodi: “On može promijeniti priču”, ali se smisao ove izjave ne može sa sigurnošću vezati uz “pripremanje Fikreta”.

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.