1.6.2020. 13:50
0
Nema novooboljelih od koronavirusa u Kantonu Sarajevo
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u protekla 24 sata na koronavirus testirano je 27 osoba, a nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

U periodu od 31. januara do 1. juna ove godine ukupno je testirano 7.978 osoba, izliječene su 104 osobe uz zabilježenih šest smrtnih slučajeva.

- Po obavještenju Zavoda za javno zdravstvo KS, s obzirom na to da je prestalo stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH i da je završena prva faza epidemiološkog nadzora u Kantonu Sarajevo, neće se dostavljati dnevni epidemiološki izvještaji kao što se to dosad radilo. Trenutno u Kantonu Sarajevo nema oboljelih, a u slučaju ponovne pojave oboljelih pravovremeno ćemo obavijestiti o tome - poručeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, na evidenciji Službe za zapošljavanje KS trenutno je 63.864 osobe. Sa današnjim danom 366 osoba je manje na evidenciji te službe, u odnosu na 18. maj kad je zabilježen najveći broj prijavljenih.

- Od tog dana se prosječno 30 osoba odjavi s evidencije Službe - saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.