3.6.2020. 14:08
1
Abdulah Skaka: Reis Kavazović i IZBiH su dali značajan doprinos borbi protiv pandemije
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Huseinu ef. Kavazoviću Zahvalnicu Grada Sarajeva za značajan doprinos te institucije u prevenciji pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Delegacija Grada Sarajeva, u kojoj su bili i Milan Trivić, zamjenik gradonačelnika te Ivo Komšić, predsjednik Savjeta gradonačelnika Sarajeva, posjetila je jutros poglavara IZ u BiH.

Tokom sastanka, kako je saopćeno iz Gradske uprave, razgovarano je o brojnim aktuelnim pitanjima te o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u BiH i Grada Sarajeva.

Kao gradonačelnik Sarajeva i kao građanin, Skaka je reisu Kavazoviću, kao poglavaru IZ BiH ali i cijeloj Islamskoj zajednici odao veliko priznanje na vrlo značajnoj i ključnoj ulozi tokom odgovora na pandemiju koronavirusa.

- Proteklih mjeseci BiH i Sarajevo su se suočili sa ovom opasnošću, ali je uspješnom odgovoru u velikoj mjeri doprinijela odgovornost s kojom su pristupili vjernici, vjerski autoriteti i vjerske zajednice - rekao je gradonačelnik Skaka.

Naglasio je da je IZ BiH odgovornim, pravovremenim i sistemskim pristupom svim mjerama zaštite koje su poduzimale vlasti, odigrala jednu od najvažnijih uloga u uspješnom odgovoru na globalni izazov.

- IZ BiH je svojim primjerom, striktnom i jedinstvenom primjenom propisa, preporuka i naredbi pokazala na najbolji način duh i suštinu islama, što nas čini posebno ponosnim. Takva je poruka bila ključna u vrijeme kada je trebalo pokazati disciplinu, strpljivost i vjeru. Vjernici su to prepoznali i podržali mjere - naveo je Skaka.

(Fena)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.