5.6.2020. 9:15
2
Jutros u Sarajevu umro Ibrahim Jusufranić, dugogodišnji direktor GRAS-a
Bivši dugogodišnji direktor sarajevskog preduzeća GRAS i osnivač Univerziteta u Travniku Ibrahim Jusufranić umro je jutros u Sarajevu, prenosi Dnevni Avaz.

Kako saznaje Avaz, Jusufranić je bio je u teškom stanju i na aparatima u Općoj bolnici "Prim. dr. Abudlah Nakaš", a imao je amputaciju noge zbog tromba.

Jusufranić je rođen u Nikšiću u Crnoj Gori 1941. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1963. godine, a doktorirao 20 godina kasnije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Tri godine nakon završetka fakulteta zaposlio se u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) GRAS u Sarajevu gdje je 14 godina radio kao šef Službe plana i analize. Nakon toga devet godina je bio predsjednik Poslovodnog odbora Radne organizacije u Sarajevskom kliničkom centru. Godine 1989. se vraća u KJKP GRAS gdje je narednih 17 godina bio generalni direktor.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.