11.6.2020. 22:30
0
Kao i svakog 11. majke Srebrenice poslale poruku: Istina nama, kazna zločincima
- Kao i svakog 11. u mjesecu majke Srebrenice i danas su mirnim okupljanjem poslale poruku da se još uvijek traga za brojnim žrtvama genocida u Srebrenici.

Za tačno 30 dana u Memorijalnom centru Potočari bit će održana kolektivna dženaza za devet žrtava čije su porodice dale saglasnost za ukop. Dvije porodice su povukle svoju saglasnost zbog situacije sa koronavirusom i zbog straha da neće moći prisustvovati dženazi i ukopu. Ove godine bit će održana komemoracija putem videolinka, a znatno će biti smanjen i broj ljudi koji će prisustvovati dženazi. I na Maršu mira moći će učestvovati samo 100 učesnika koji su tog jula 1995. godine uspjeli stići do slobodne teritorije bježeći od agresora i sigurne smrti. 

Porukom "Istina nama, kazna zločincima" sa slikama svojih najmilijih koji su stradali u srebreničkom genocidu zatražena je veća ažurnost u procesu ekshumacije. 

Inače, na području Kameničkog brda u općini Bratunac izvršena je ekshumacija pronađenih posmrtnih ostataka, a riječ je o najmanje dvije žrtve genocida.

Danas su se majkama Srebrenice pridružile i majke iz Maglaja. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.