13.6.2020. 21:20
2
Željko Komšić: Nema tih para koje će me kupiti. Ja sam samo banci dužan. Džabe sam s njima za ovu zemlju
Željko Komšić, član Predsjedništva BiH komentarisao je prijedlog novog Statuta Grada Mostara koji su dogovorili HDZ i SDA tokom gostovanja na Face TV.

Statut bi trebalo da omogući da se održe izbori u ovom gradu, ali Komšić kaže da od toga nema ništa. Objasnio je šta ovaj prijedlog znači i rekao da gradonačelnik i dogradonačelnici neće biti Bošnjak ili Hrvat i naglasio da to onda vrlo lako može biti HDZ-ov ili SDA-ov Srbin.

“Ima još jedna kategorija, a to je pomoćnik za finansije bez čijeg potpisa ne može ništa. Ali, gdje su se oni prekombinovali i stvari neće ići. Oni su dogovorili Statut, a Mostar je ustavna kategorija. Znate li kad će izmijeniti Ustav Federacije?”, rekao je Komšić.

Dodao je i da će izbori biti u novembru kada je odlučila izborna komisija, a ne u februaru, na što je Hadžifejzović upitao: "Čija izborna komisija?"

“Više nije njihova”.
Je li vaša?
“Ne.”
Imate svog čovjeka?
“Pod navodnicima.”

Druga tačka Grunt. Druga obala se ne može širiti, na istočnoj se može graditi. Izmišljaju gradske jedinice. Nije više opština ni općina nego gradska jedinica i ima ih šest. I to nije podjela?

“Koliko ih sad ima?”, pitao je Komšić.
Šest, odgovorio je Hadžifejzović.
“I to nije podjela?”

“Hajde da se vratimo na početak. Ne branim ih, briga me za njih, ali ne može tako. To ne može tako. Mora se promijeniti Ustav Federacije, za sve ovo što su oni smislili. Ne može, Mostar je ustavna kategorija".

Senad: Kad ste formirali trojku, ljudi su počeli pričati da ste im dužni, da su Vas kupili.
Željko: Nema tih para koje će me kupiti. Ja sam samo banci dužan.
Senad: Je li vrijedilo iz šest preći u tri, pa ostati na dva?
Komšić: Jeste, bitka traje. Ima drugo poluvrijeme.
Senad: Onda ste džabe u vlasti.

Željko: Džabe sam s njima za ovu zemlju. U vlasti sam isključivo zbog NATO-a, Izbornog zakona i EU, pobogu zar me ne razumijete, koliko puta moram ponoviti? Ostat će ova, tehnička Federalna Vlada, neće biti nove.


(Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.