18.6.2020. 8:15
0
Novalić danas predstavlja Program ekonomske stabilizacije i oporavka FBiH
Na današnjoj sjednici Vlade FBiH trebao bi biti usvojen Program ekonomske stabilizacije i oporavka FBiH kao i uredba za uspostavljanje Garancijskog fonda pri Vladi FBiH vrijedan nekoliko stotina miliona KM.

 Premijer Fadil Novalić je kazao da je ovaj program zasnovan na intenzivnijoj javnoj potrošnji i javnim investicijama u infrastrukturu, energetiku i zdravstvo.

Također je rekao da su planirani koraci podstrek zapošljavanju, investiranju u zdravstvo, podupiranje ekonomskog rasta kroz radikalne promjene u subvencioniranju poljoprivrede, povećanje kvota za solarnu i vjetroenergiju kao i iskorištavanje velikih vodnih resursa, te investiranje u infrastrukturu, ceste, autoceste i željeznice.

Nakon sjednice medijima će se obratiti premijer Federacije BiH Fadil Novalić i pojasniti Program ekonomske stabilizacije i oporavka Federacije BiH 2020.-2021. godina.

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.