21.6.2020. 19:30
0
Dodik: U RS-u neće biti sabirnih centara migranata
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a da su migranti ozbiljan politički i sigurnosni problem u našoj zemlji, te da je potrebno urgentno djelovati. On je danas ponovio stav da na području RS neće biti pravljeni nikakvi migrantski niti sabirni centri.

"Migranti potežu oružje na policiju u RS-u. Ova tema mora biti urgentna. Izvršni komitet SNSD-a je zatražio od Vlade RS-a da sačini plan mjera kako bi se reagovalo na činjenicu prisustva migranata na putevima i u naseljenim područjima. I da se osigura potpuna sterilizacija u tom pogledu našeg prostora i da se osigura sigurnost naših ljudi kojih već imaju strah od migranata", rekao je Dodik.

On je kazao da će ta Radna grupa tražiti da se predlože mjere na nivou Bosne i Hercegovine.

"Naša bazična politika oko migranata ostaje ista. Smatramo da je jedino neopohodna brza mjera - da BiH s entitetima osigura svu logistiku i da se migranti koji se evidentiraju i identifikuju iz kojih zemalja dolaze odmah deportuju bez ikakvih oklijevanja. To bi moglo unijeti dodatnu sigurnost među sve ljude u BiH", smatra Dodik.

Dodik je ocijenio neprihvatljivim zahtjeve određenih institucija sa Zapada koji traže da se migrantska kriza rasporedi širom BiH.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.