23.6.2020. 15:00
0
Raspisan međunarodni tender za nabavku novih tramvaja u Sarajevu
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u sklopu aktivnosti realizacije kapitalnog projekta "Obnova voznog parka za javni linijski prijevoz putnika", 20. juna na web portalu za nabavke Evropske banke za obnovu i razvoj- ECEPP, objavilo tender pod nazivom "Nabavka novih tramvaja u Sarajevu", u vrijednosti 30 miliona eura.

Finansijska sredstva obezbijeđena su putem zajma EBRD-a i EIB-a, a sama procedura provođenja nabavke, te odabira dobavljača vrši se u skladu sa politikama i pravilima nabavki EBRD-a.

- U konkretnom slučaju, radi se o međunarodnoj nabavci vozila, koja se provodi putem jednofaznog otvorenog postupka sa pretkvalifikacijom. Rok za dostavu i otvaranje aplikacija je 20. juli 2020.godine, a aplikacije mogu dostaviti zainteresovane firme iz svih zemalja koje su registrovane na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj.VIDEO

Svi ponuđači koji budu pretkvalifikovani će biti pozvani da dostave svoje ponude. Očekuje se da bi ugovor za isporuku tramvaja trebao biti dodijeljen do kraja godine - saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.