5.7.2020. 11:40
0
Mostar: izbori za Sabor Hrvatske, gužve i danas
U nedjelju u 7 sati u Hrvatskoj i inostranstvu otvorena su biračka mjesta za izbor 10. saziva Hrvatskog sabora. Bira se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri u dijaspori, osam biraju pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici koju čini cijela država.

Dan prije, dvadeset biračkih mjesta u Mostaru, na kojima se u subotu glasalo za zastupnike u Hrvatski sabor, zatvorena su u 19 sati, a prvi dan izbora protekao je bez poteškoća. 

U BiH glasačima je dostupno 45 birališta. Najviše ih je u Mostaru (20), zatim u Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i u Banjoj Luci (2).

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasaju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice.  U Hrvatskoj će se, od 7 do 19 sati, moći glasati na više od 6500 redovnih biračkih mjesta, u 42 države diljem svijeta glasuje se na njih 112. 

Velike gužve zabilježene su jučer u Mostaru, a sudeći po jutrošnjem izlasku, danas će biti još veće gužve na biralištima.



(Patria) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.