7.7.2020. 14:03
0
Izetbegović, Čović i Dodik dogovaraju partnerstvo i podjelu pozicija
Lideri SDA i HDZ-a, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, stigli su u istočno Sarajevo gdje će biti održan sastanak čiji će domaćin biti Milorad Dodik, lider SNSD-a, a na kojem će biti razmatralna pitanja poput lokalnih izbora, budžeta institucija BiH, sporazuma o Mostaru koji su potpisali Izetbegović i Čović, te imenovanja.

Kako su ranije rekli predstavnici SNSD-a, podržat će sporazum o Mostaru kako bi se održali izbori u tom gradu nakon više od decenije, ali zahtijevaju ravnopravnost srpskog stanovništva. Također, traže i da se završi proces imenovanja direktora institucija s posebnim naglaskom na SIPA-u i RAK za koja Dodik ističe da raspodjelom pripadaju predstavnicima srpskog naroda.

Lideri stranaka ranije su se optuživali oko imenovanja.

Čović je proteklog vikenda poručio da neće biti imenovanja koje budu predlagali Bošnjaci, dok se ne dogovori dvogodišnje partnerstvo. 

Slične su bile i poruke Dodika, također oko imenovanja.


(Patria)

SNSDSDAHDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.