8.7.2020. 11:22
0
Zdravstveni radnici stupili u generalni štrajk, trijažu će raditi samo doktori
Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevu (KS) nastavili su generalni štrajk zbog nepotpisanog novog granskog kolektivnog ugovora. Shodno tome pružat će se pomoć samo hitnim pacijentima, a u punktovima ispred zdravstvenih ustanova trijažu će obavljati samo doktori.

Zdravstveni radnici poslali su izvinjenje građanima kazavši da je ovo što rade potez iz očaja.

"Pokušat ćemo ubijediti vlast da riješimo ovaj problem, a kad ga riješimo idemo svi zajedno da reformiramo zdravstvo u KS, jer to građani zaslužuju", naglasio je Edo Selimić.

Sindikat radnika u zdravstvu, jedan od tri u Kantonu Sarajevo, bori se za prava više od 3.000 radnika.

U ovom štrajku ne učetsvuju članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije i Sindikata radnika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Medicinski radnici će izlaziti svaki dan od 10:30 do 11:00 sati ispred zdravstvenog objekta, a u četvrtak (9.juli) izlaze pred zgradu Vlade KS.

Generalni štrajk zdravstvenih radnika počeo je 2. septembra prošle godine, ali je uslijed proglašavanja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa bio prekinut.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.