8.7.2020. 18:17
0
"Mislim da je Osman Mehmedagić bio dobar direktor OSA-e. Ambasadori nas požuruju!"
FOTO: Dnevni Avaz
- Razgovarali smo prije svega o 14 evropskih prioriteta, oni će imati sastanak s raznim nivoima vlasti, a danas su se odlučili da održe sastanak s rukovodstvom Parlamenta BiH, kazao je nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte potpredsjednik Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, prenosi Avaz.

- Požuruju nas naravno, ja očekujem kad je u pitanju 14 prioriteta jeste konačno aktivniji pristup aktivnostima Vijeća ministara. Dom naroda je na kraju proceduralnih puta, očekujemo da Vijeće ministara i Predstavnički dom da ubrzano rade i da se sustiže zaostatak koji već traje skoro dvije godine - kazao je Izetbegović.

On je kazao da nije čuo da je direktor OSA-e Osman Mehmedagić dostavio diplomu sa oznakom tajnosti.

- Mislim da je Mehmedagić bio dobar direktor i da je OSA imala jako dobar rezultat. Morali bi imati da mijenjamo čovjeka. Očekujem da se ova stvar u vezi diplome raščisti i da Mehmedagić nastavi da radi dobar posao - pojasnio je Izetbegović.

Na pitanje o jučerašnjem sastanku u Istočnom Sarajevu, Izetbegović ističe da je lider HDZ-a u nekoj emociji dao izjavu o tome da je Uprava za indirektno oporezivanje hrvatska.

- Nije dobro da ja komentaram. Po meni je to nespretna izjava. U ovoj zemlji ne bi trebalo da bude ni hrvatskih pošta, šuma, a kamoli hrvatskih uprava za indirektno oporezivanje. A zašto su 42 poslanika čekala dvojac da se o nečemu dogovori, nisu trebali da čekaju, trebali su to da riješe. Ali nemojte onda da bude kriv dvojac, mi smo na kraju krajeva nešto i riješili - istakao je Izetbegović, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.