14.7.2020. 14:14
0
BiH otvorila granice za EU državljanje uz obavezan negativan test na koronavirus!
Vijeće ministara BiH donijelo je danas odluku o otvaranju granica BiH za državljane zemalja Evropske unije (EU) uz negativan test na koronavirus koji ne može biti stariji od 48 sati, prenosi danas Dnevni Avaz.

Odluka će stupiti na snagu od prekosutra, tačnije od 16. jula Razlog je ekonomske prirode, tačnije  da je potrebno otvoriti granice za strance odnosno turiste, uz poštivanje epidemioloških mjera i negativan test kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravlja domaćeg stanovništva.

Shodno ranijoj odluci Vijeća ministara BiH dopušten je ulazak državljanima susjednih zemalja, i to Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a državljani navedenih zemalja u BiH mogu ući s pasošem ili ličnom kartom. Za susjede pri ulasku u BiH nije potreban negativan test. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.