19.7.2020. 10:45
0
U Kantonu Sarajevo novih 78 osoba pozitivno na koronavirus
Od 284 testova obrađenih u protekla 24 sata za područje Kantona Sarajevo, 78 je bilo pozitivno na koronavirus.

S ovim rezultatima, u Kantonu Sarajevo trenutno su 1.123  osobe pozitivne na koronavirus, saopštili su iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 55 osoba, od kojih jedna koristi potporu respiratora pri disanju.

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak šest osoba od zarazne bolesti COVID-19. Pet osoba je optušteno sa bolničkog liječenja. Jedna osoba je, nažalost, preminula, i ovo je 19 smrtni slučaj u KS od početka pandemije.

U samoizolaciji se trenutno nalazi  1.381 osoba na podučju KS.

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.