23.7.2020. 11:47
0
U RS 146 pozitivnih na koronavirus, veliki broj novozaraženih u Banjoj Luci
U entitetu RS kod 146 osoba potvrđeno prisustvo kronavirusa.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 655 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 146 osoba u RS-u.

Radi se o 59 muških i 87 ženskih osoba , od kojih je 29 mlađe, 98 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 40 osoba je iz Banja Luke, 12 osoba iz Prnjavora, 11 iz Višegrada, deset osoba je iz Bijeljine, devet iz Sokoca, pet iz Dervente, po četiri osobe su iz Laktaša, Modriče, Pala, Foče i Šamca, po tri su iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Ugljevika i Šipova, po dvije osobe iz Doboja, Istočne Ilidže, Кotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Ribnika i Teslića i po jedna osoba je iz Bratunca, Bosanske Gradiške, Кneževa, Bosanske Dubice, Nevesinja, Pelagićeva, Petrova, Rudog, Trebinja i Han Pijeska, javlja Srpskainfo

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS-u prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine.

Do sada je u RS-u potvrđeno 4.044 slučaja virusa, a preminulo je ukupno 151 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

U RS-u, od novog virusa, do sada se oporavilo ukupno 1.965 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 46.300 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 248, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 55, a u opštim bolnicama 193.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.178 osoba, a nadzor je završen kod 41.819 osoba.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.