28.7.2020. 19:08
0
Čerkez: Ukoliko se ovako nastavi imat ćemo španski scenarij
U obraćanju parlamentarcima u okviru prve tačke dnevnog rade, Goran Čerkez iz Ministarstva zdravstva FBiH apelovao je da se epidemiološka situacija u FBiH počne shvatati ozbiljno na svim nivoima nadležnosti, navodi N1.

"Gdje je na terenu kontrola mjera? Zadnji čas za kontrolu, inače će se ići u restrikcije, jer zdravstvo u FBiH ne može ovo izdržati ati. Na istok zemlje se uvozi virus i neko u zemlji mora i o tome misliti. Nije pitanje centralizacije sistema nego se mora raditi dosta stvari lokalno", kazao je Čerkez.

Dodao je da vlade moraju početi kontrolisati mjere koje su uvedene.

"Vlade moraju početi kontrolisati mjere. Nema krivičnih prijava, nema ni jedan lokal zatvoren. Mi ne možemo izmisliti dodatne kapacitete sistema kad govorimo o kadru i opremi, ali ako se ovako nastavi, mi ćemo imati španski scenario ovdje i onda ćemo se pitati zašto nismo radili posao. Kantoni da počnu raditi dio posla koji se odnosi na njih" kazao je Čerkez.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.