6.8.2020. 8:56
0
Na Podhrastovima 88 pacijenata, hitno potreban izolatorij za nove pacijente
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 502 uzorka na prisustvo koronavirusa, a potvrđeno je 85 slučajeva. Od toga u Sarajevu su 74 pozitivna, Goraždu 10 i u Visokom jedan.

IZ KCUS-a je potvrđeno da je u izolatoriju na Podhrastovima u ovom momentu 88 bolesnika i da su kapaciteti već skoro popunjeni. Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović pozvala je da se što prije otvori izolatorij u Općoj bolnici. 

Izolatorij u bivšoj zgradi Armijskog garnizona ne može biti otvoren prije kraja septembra, a premijer KS Mario Nenadić kazao je da su u opticaju neke lokacije u vlasništvu Kantona Sarajevo koje u slučaju potrebe za 24 sata mogu biti pretvorene u izolatorij. Krajnje je vrijeme da se to i učini.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.