7.8.2020. 14:30
0
DF udovoljava SBB-u, novo ime za ministra zdravstva u Vladi KS
Demokratska fronta ipak će dati drugog kandidata za ministra zdravstva u Vladi KS nakon što je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić kazao da ta stranka neće podržati imenovanje Nijaza Štitkovca.

„Rat“ saopćenjima trajao je dva dana, a oglasio se i nesuđeni ministar Štitkovac koji je kazao da on nije prepreka za imenovanje te je pozvao da se popuni to mjesto u jeku zdravstvene krize. 

Podsjećamo, premijer KS Mario Nenadić još uvijek nije prihvatio ostavke ministrice rada i socijalne politike Jasne Agić (SBB) kao ni ministra zdravstva Rusmira Mesihovića (DF) iako se on više uopšte ne pojavljuje u Vladi KS. SBB još nije predložio novu kandidatkinju umjesto Agić. 

Iz opozicije su danas najavili da će morati pokrenuti proces rekonstrukcije Vlade KS jer je ova Vlada „opasna po život“. 

Skupštinsku većinu čine SDA, SBB, DF i BOSS sa 18 glasova, dok su u opoziciji Narod i pravda, Naša stranka, SDP BiH, NBL – samostalni zastupnici sa 17 ruku. 

Vrlo brzo mogao bi biti podnesen zahtjev za smjenu Vlade KS, a opoziciji bi se mogli pridružiti i neki nezadovoljni zastupnici vladajuće većine.   

Vlada na čelu sa Nenadićem formirana je 3. marta, a nakon samo nekoliko mjeseci počele su turbulencije koalicionih partnera.


(Patria)

DFSBB
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.