11.8.2020. 14:40
0
DF za ministricu zdravlja u KS predložio Draženku Malićbegović, logoraši iz Žepča je optužuju za neodgovorno ponašanje tokom rata
Demokratska fronta predložila je Draženku Malićbegović za novu ministricu zdravstva u Kantonu Sarajevo.

Međutim, predsjednik NiP-a, Elmedin Konaković, danas je objavio Facebook status u kojem je napisao sljedeće:

"Dobio sam pismo od Udruženja logoraša iz Žepča. Željko Komšić i Demokratska fronta Bosna i Hercegovina predložili su kandidatkinju za ministricu zdravstva u Kantonu Sarajevo. O dotičnoj gospođi pišu ljudi koji su prošli strahote logora. Opravdanja za ovakve postupke nema. Tužno je i sramotno to što rade", stoji u jednom dijelu statusa Konakovića.

A o čemu se radi? Uz status Konaković je objavio i pismo kojeg je dobio od Udruženja logoraša Žepča, u kojem se navodi da je spomenuta dr. Draženka Malićbegović bila neprofesionalna i nije se ponašala u skladu sa svojom doktorskom zakletvom prema logorašima i ranjinicima tokom rata u BiH.

"Zanemarila je općeljudski imperativ dobrote ne praveći distinkciju između dobra i zla. Zbog neodgovornost i neprofesionalnog ponašanja predložena kandidatkinja je izgubila povjerenje", naveli su u pismu, te se navodi da su na raspolaganju da pojasne konkretne slučajeve zbog kojih se dr. Malićbegović optužuje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.