11.8.2020. 15:02
0
Čampara i Efendić poslali poruku Izetbegoviću: Mi još čekamo
Bio je tačno 28. februar kada je Semir Efendić objavio snimak koji je na svjetlo dana iznio najveću političko-koruptivnu aferu ikada u BiH, objavio je član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara aludirajući na aferu "Asim Sarajlić" koja ni do danas nije dobila svoj pravosudni epilog.

"Bio je i tačno 4. juni kada je SDA nakon 3,5 mjeseca održala sjednicu Predsjedništva. Na sjednici je između ostalog donesen zaključak kojim je Predsjedništvo SDA zadužilo radno tijelo u sastavu Denis Zvizdić, Mirsad Zaimović i Safet Softić da u roku od SEDAM dana predloži zaključke u vezi sa stanjem i odnosima u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo. Nešto se razvuklo ovih SEDAM dana, a proći će očito i 70... Nije žurba očigledno. Vrijeme liječi sve, time se izgleda vode. A hoće li to biti baš tako? Mi smo čekali i tih sedam dana, i mjesec i dva. Mi evo još čekamo", napisao je Čampara uz fotografiju na kojoj je zajedno sa Efendićem.

Inače, Bakir Izetbegović 26. juna u intervjuu za Hayat kazao je da su se stvari smirile kada je riječ o KO SDA Sarajevo.

"To je bilo pod jakom upalom u to vrijeme, i dobro je da to tada nismo rješavali. Stvari su se smirile, Semir Efendić je prije nekoliko dana bio kod mene, kao i Fikret Prevljak, stvari idu dobrim putem. Bit će tu nekih sitnih izmjena, ali ništa dramatično", kazao je Izetbegović. 

No, očito je da su Efendić i Izetbegović različito razumjeli taj sastanak. 

Asim Sarajlić je i sam potvrdio autentičnost snimka podnoseći ostavke na sve stranačke funkcije. Do danas nije ispitan u Tužilaštvu KS koje vrši provjere ima li elemenata krivičnog djela. U snimku koji je uzdrmao i vrh SDA Sarajlić je kazao da je sa "Osmicom (direktorom OSA-e) obišao ljude i završio delegate za Prevljaka". Spomenuo je da se uključio i Izetbegović aludirajući da je i prije samog izbora predsjednik SDA favorizirao Prevljaka. Zanimljivo je da je za potpredsjednicu KO SDA izabrana Sebija Izetbegović kao i za potpredsjednicu Kadrovske komisije SDA Sarajevo. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.