14.8.2020. 20:40
3
Izetbegović o Općoj bolnici: Oni cijelo vrijeme govore da žele da rade, ali vidite da izmišljaju neke probleme
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta (KCUS) u Sarajevu, Sebija Izetbegović, govorila je o uspostavi novog izolatorija u Sarajevu, svim izazovima koje je donio koronavirus i drugim temama.

Tokom gostovanja na TV Hayat naglasila je da sa izolatorijem u nadležnosti Opće bolnice ima više problema. Dodala je da je taj izolatorij trebao davno biti "konstituisan". 

"Opća bolnica u Sarajevu je jedina kantonalna bolnica u državi koja nema izolatorij. Oni cijelo vrijeme govore da žele da rade, ali vidite da izmišljaju neke probleme. Time što su uzeli milion KM od Zavoda za zdravstveno osiguranje, što su kupili CT od pola miliona za borbu protiv korone, što su dobili 70 hiljada od dva načelnika za borbu protiv, oni su pokazali da bi trebali da se bore protiv korone, ali oni nemaju niti jednog pacijenta i nemaju izolatorij. To je jedina istina", kazala je ona.

Oni trebaju pomoći građanima kako to mi radimo, dodala je. 

"Mi smo formirali prvi i jedini izolatoriji i taj radi. Gore imamo 73 pacijenta, od toga 7 na intezivnoj njezi. Imamo nekoliko najavljenih novih prijema", kazala je Izetbegović i dodala da je izolatorij Podhrastovi skoro pun, tačnije, može primiti još dvadesetak pacijenata. 

Za "put pacijenta" kaže da je jako loš, da se pacijent treba kretati kroz tri nivoa zdravstvenog sistema te da je veliki problem reforma tog sektora.


(Admir Oručević)

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.