20.8.2020. 10:35
1
Konaković: Imate sluha za hitnost samo kada su imenovanja, igrate se životima ljudi
Zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković u raspravi na hitnoj sjednici u vezi imenovanja ministrica rada i socijalne politike i zdravstva kritikovao je žurbu za održavanje hitne sjednice, a da je to ranije odbijeno kada je trebalo razgovarati o zdravstvu.

"Sazvali ste jutros neku hitnu sjednicu Komisije za izbor i imenovanje. Niste htjeli hitnu sjednicu za zadravstvo a hoćete za imenovanje ministara. Danas kad je pandemija u vrhuncu mi nemamo nikoga u Ministarstvu zdravstva. Izgubili smo 15 dana da razgovaramo o problemima u zdravstvu, ali imate sluha samo za hitne sjednice samo kad su u pitanju imenovanja. Jutros Komisija nije imala ni slovo o programu rada ove dvije kandidatkinje, danas ćemo to kao čuti. Mi smo glasali za hitnost jer nam je zaista hitno. Ovo su dva najvažnija ministarstva ljudi ostaju bez posla i imamo pandemiju. Igrate se životima ljudi, o kandidatkinjama ćemo još pričati", kazao je Konaković. 

Aljoša Čampara, zastupnik SDA kazao je da Komisija za izbor i imenovanje pomoćno tijelo koje utvrđuje prijedloge. 

"Ukoliko je tačno da je Komisija uradila sve na na način kako je uradila, a izgleda da jeste, da nije bilo dodatnih materijala, onda je to katastrofalno. Na ovaj način kako lomimo stvari lomimo preko koljena o ovako bitnim stvarima mislim da ne ide na čast Skupštini KS", kazao je Čampara. 

Predsjednik Komisije Mahir Dević je kazao da odluka Komisije nije obavezujuće za Skupštinu KS već zastupnici glasanjem prihvataju ili odbijaju prijedlog. 


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.