2.9.2020. 21:02
0
Maloljetnici tražio eksplicitne fotografije: Bivšem vaspitaču vrtića uslovna kazna
Bivši vaspitač u banjalučkom vrtiću Nemanja Pavlović, koji je preko društvenih mreža pao na izmišljenu maloljetnicu (13) i tražio od nje da mu pošalje eksplicitne fotografije, osuđen je na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora.

Kazna se neće primjeniti ukoliko u narednih godinu dana Pavlović ne počini novo krivično djelo.

Osnovni sud u Kotor Varošu Pavloviću je tako izrekao nepravosnažnu presudu, koja predstavlja minimalnu kaznu za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, odnosno iskorištavanje djece za pornografiju.

Nepravosnažna presuda stigla je u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Slučaj vaspitača jednog privatnog vrtića u Banjoj Luci šokirao je javnost u avgustu 2018. godine, a banjalučko tužilaštvo je nakon 10 mjeseci istrage podiglo optužnicu. Sada već bivši vapitač je putem društvenih mreža razmjenjivao poruke sa izmišljenim likom, odnosno 13-ogodišnjom djevojčicom, tražeći od nje eksplicitne fotografije.

Slučaj je posebno uznemirio roditelje čija su djeca pohađala vrtić u kojem je radio Pavlović, a ulje na vatru dolila je činjenica da je vaspitač radio sa izrazito malom djecom. Iz vrtića su tvrdili da Pavlović nije mogao povrijediti djecu u vrtiću, te su isticali kako treba sačekati istragu da se utvrdi prava istina u ovom slučaju, piše Avaz.

Nakon što je sve prijavljeno policiji, vaspitač je priznao da je komunicirao preko društvenih mreža s "maloljetnicom", ali se nakon toga situacija smirila. Sve do aprila 2019. godine kada je tužilaštvo podiglo optužnicu.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.