7.9.2020. 14:29
0
Danijela Kristić odgovorila Komšiću: To pokazuje svu bezidejnost DF-a i Komšića kojima je jedina svrha zaštita SDA
Dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo (KS) i zastupnica Naroda i pravde (NiP) Danijela Kristić odgovorila je danas DF-u i Željku Komšiću nakon "prozivki".

- Nažalost, Željko Komšić i Demokratska fronta vjeruju kako 100 puta izgovorena laž može postati istina pa iznova i iznova ponavljaju različite laži o Narodu i pravdi od kojih je posljednja da Narod i pravda podržava četničke elemente u Crnoj Gori. To pokazuje svu bezidejnost Demokratske fronte i samog Komšića kojima je jedina svrha zaštita SDA vlasti na svim nivoima, od općinskog do državnog - navodi Kristić u saopćenju za javnost.

Istovremeno, navodi kako je Komšić uspio da u posljednje dvije godine svojim "svrstavanjem uz korupciju, nepotizam i stranačko rasparčavanje države Bosne i Hercegovine razočara i iznevjeri vlastite birače".

- Komšić se, nažalost, sveo tek na lijevo krilo SDA sa ulogom da ponovo svoje glasove nakon izbora isporuči SDA. U toj misiji, za račun SDA Komšić je odustao i od Demokratske fronte pa na pozicije koje pripadaju stranci imenuje kadrove SDA, i od građanskog modela države za koji se zalagao pa dopušta da dogovor oko Mostara prave Čović i Izetbegović mimo institucija Bosne i Hercegovine. Nažalost, Komšić i Demokratska fronta pokazuju da se spremni i na nepatriotske poteze kakav je glas Sifeta Podžića, zajedno sa ministrima iz SDA, da se kroz srce Bosne i Hercegovine vozi biciklistička utrka nazvana 'Trka kroz Srbiju'. Jasno je da Demokratska fronta više nema svrhu postojanja izuzev rada za SDA - dodaje Kristić.

Nadalje ističe kako je sigurna da će ovakvu ulogu Komšića prepoznati ne samo glasači već i sami članovi Demokratske fronte.

- Na primjeru Mostara i drugih mjesta vidjeli smo da i najviši dužnosnici Demokratske fronte prepoznaju i ustaju protiv ovakvog moralnog posrnuća stranke i njenog predsjednika. Narod i pravda je moderni politički pokret centra, nastao sa jasnim određenjem da je opći interes, interes države, iznad svakog pojedinačnog interesa, prepoznavajući da su neki od glavnih problema našeg društva nedostatak morala u politici, korupcija, nepotizam, sistemsko urušavanje svih institucija... Narod i pravdu sa takvim određenjem prepoznaju Bošnjaci, Srbi i Hrvati i građani koji se ne svrstavaju nacionalno. Jasno se razlikujemo od naših koalicionih partnera, ali nam je zajedničko tlo borba za državu, obične ljude, borba za izgradnju pravednog sistema i boljeg društva, borba protiv korupcije i nepotizma. Komšić i Demokratska fronta su se, nažalost, svrstali na drugu stranu - navodi Kristić u reagiranju, saopćeno je iz Naroda i pravde.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.