10.9.2020. 18:09
0
Cikotić posjetio Službu za poslove sa strancima
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić posjetio je, s najbližim saradnicima, Službu za poslove sa strancima, saopćeno je iz te službe.

Direktor Službe Slobodan Ujić upoznao je ministra s trenutnom situacijom povećanog priliva  migranata u BiH. Predmetom rada Službe u 2020. godini bilo je više od 12.000 migranata, dodao je.

Sugovornici su se složili da je pitanje povećanog priliva ilegalnih migranata jedno od ključnih sigurnosnih, ali i humanitarnih izazova za Bosnu i Hercegovinu, te da je potrebno zajedničko djelovanje svih agencija za provođenje zakona kako bi se Bosna i Hercegovina uspješno nosila s ovim pitanjem.

Direktor Službe uopoznao je ministra Cikotića sa svim problemima s kojima se suočava Služba usljed migrantske krize, posebno s nedostatkom ljudskih kapaciteta, te s tim koje bi korake trebalo poduzeti u rješavanju ovog sigurnosnog i humanitarnog problema kojim su posebno opterećeni Unsko-sanski i Sarajevski kanton.

Neophodna je izmjena Zakona o strancima, Zakona o Službi za poslove sa strancima, kao i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Službe kako bi njena operativnost bila ojačana te se efikasno odgovorilo na povećan priliv migranata, istaknuto je.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić zahvalio je ministru Cikotiću za posjetu, čestitao mu izbor za ministra te izrazio uvjerenje da će se dobra suradnja Službe za poslove sa strancima i Ministarstva sigurnosti i dalje nastaviti.

Ovo je prva posjeta ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Službi za poslove sa strancima.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.