16.9.2020. 8:36
0
Na listiću samo jedan kandidat: U ovih devet opština u BiH građani nemaju izbora
Prema preliminarnim kandidatskim listama za predstojeće Lokalne izbore 2020. u Bosni i Hercegovini, građani devet općina u našoj zemlji neće imati izbora prilikom glasanja, jer će na izbornom listiću biti samo jedan kandidat za načelnika.

U Federaciji BiH opštine sa samo jednim kandidatom su Domaljevac-Šamac, Orašje, Teočak, Olovo, Grude, Ravno i Usora, dok je u manjem bh. entitetu riječ o kandidatima za načelnike u općinama Mrkonjić Grad i Jezero. 

U opštini Domaljevac - Šamac jedini kandidat je Stjepan Piljić (trenutno načelnik), dok je u Orašju jedini kandidat Marijan Oršolić. Obojica su kandidovani od strane HDZ-a BiH.

U Teočaku je Stranka demokratske akcije (SDA) kandidovala Tajiba Muminovića (sadašnji načelnik), dok je u Olovu jedini kandidat Đemal Memagić, također kandidat SDA i također aktuelni načelnik opštine.

U opštini Grude kandidat je sadašnji načelnik Ljubo Grizelj, u Ravnom Andrija Šimunović (također načelnik).

U općini Usora to je Zvornimir Anđelić. Sva trojica su kandidati stranke HDZ BiH.

U Mrkonjić Gradu jedini kandidat za načelnika je Dragan Vođević, dok je u opštini Jezero kandidat aktuelna načelnica Snežana Ružičić.

I Vođević i Ružičić su kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.