16.9.2020. 16:08
0
Uhapšene osobe koje se terete da su u selu Novoseoci na Sokocu ubili 44 Bošnjaka i da su potom minirali džamiju
U nastavku akcije Tužilaštva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišeni su slobode dvojica osumnjičenih za zločin u Novoseocima (općina Sokolac).

Jedan osumnjičeni uhapšen je nakon ispitivanja u Tužiteljstvu BiH, a drugi je lociran i lišen slobode na području Sokoca. 

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA lišili su slobode: Momčila Pajića, rođenog 1955. godine, nekadašnjeg komandira Vojne policije 2. rmtbr i Aleksu Gordića, rođenog 1968., zamjenika komandira Vojne policije 2. rmtbr.  

Osumnjičeni Pajić lišen je slobode nakon ispitivanja u tužiteljstvu a osumnjičeni Gordić lišen je slobode na Sokocu. 

Tužilaštvo BiH je u realiziranju današnje operacije, ostvarilo značajnu suradnju sa SIPA, OSA BiH i Graničnom policijom BiH, te se zahvaljuje partnerskim institucijama na pomoć i suradnji. Istraga u ovom predmetu se intenzivno nastavlja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.