17.9.2020. 9:41
0
Učiteljica u OŠ "Malta" ima koronavirus, upućena u izolaciju
Kod jedne učiteljice u Osnovnoj školi "Malta" prije nekoliko dana utvrđeno je prisustvo koronavirusa te je upućena u izolaciju. Ova učiteljica nije bila u kontaktu s učenicima, potvrdio je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, piše Avaz.

- Obaviješten je nadležni epidemiolog. Sve je urađeno prema protokolu - kazao je Krivić.

I dvije profesorice Druge gimnazije su u izolaciji zbog zaraze koronavirusom. Jedna od njih je bila u kontaktu s učenicima u ponedjeljak.

- Ta grupa učenika je upućena da radi online nastavu, ostali pohađaju normalno. Epidemiolog je utvrdio da se ne radi o školskom klasteru već da su virus donijele od kuće - pojasnio je Krivić.

Napomenuo je i da su se u svim vrtićima poštovale epidemiološke mjere.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.