18.9.2020. 12:00
0
Na virus pozitivno 211 maloljetnika, 41 oboljelo dijete mlađe je od pet godina
Na presu Instituta za javno zdravstvo RS istaknuto je kako je 211 mališana ima koronu, a 41 oboljelo dijete mlađe je od pet godina.

Također, aktivnu infekciju ima i 81 dijete uzrasta od 6 do 14 godina, te 89 djece koja imaju od 15 do 19 godina. Ukupno, trenutno je zaraženo 211 osoba mlađih od 19 godina, što čini 7,4 posto od ukupno aktivnih slučajeva u RS - rečeno je na pressu.  

Direktor Instituta Branislav Zeljković je rekao da je u prethodna dva dana zabilježen blagi rast broja zaraženih u Republici Srpskoj, u skladu sa epidemiološkom situacijom koja je i dalje nepovoljna, ali stabilna. 

On je apelirao na sve građane da se pridržavaju mjera i budu odgovorni, te da se svi koji primijete bilo koji simptom virusa jave telefonski domovima zdravlja i da se ne kreću.

Dodaje, da je nošenje maske najmanja obaveza koju građani mogu da ispoštuju zbog zaštite zdravlja svih.

Jedno odjeljenje učenika trećeg razreda u banjalučkoj osnovnoj školi "Branko Radićević" na Starčevici, kao i učiteljica ovog odjeljenja, nalaze se u izolaciji, potvrdio je direktor ove škole Siniša Rendić. 

Prema njegovim riječima, prvo je ustanovljeno da je jedan učenik zaražen virusom korona.

– Svi učenici koji su bili u istoj grupi sa tim đakom su poslati u izolaciju. Ubrzo nakon toga je i učiteljica osjetila simptome i onda je i druga grupa đaka iz predostrožnosti poslata u izolaciju. Sada su svi kod kuće i što je najvažnije, svi se dobro osjećaju i sa svojom učiteljicom imaju nastavu onlajn – kazao je Rendić i dodao da ne zna kako se zarazila učiteljica, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.