23.9.2020. 8:45
0
KCUS: Testirano 337 uzoraka, raste broj novozarženih u KS
U protekla 24 sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 337 uzoraka na prisustvo koronavirusa.

Iz KCUS-a je potvrđeno da je pozitivno 49 uzoraka, od čega najveći broj u Kantonu Sarajevo 31, u Travniku pet, Zavidovićima i Kakanju po šest te Visoko jedan.

U izolatoriju na Podhrastovima trenutno na bolničkom liječenju nalazi 31 bolesnik, od čega je šest teških slučajeva u intenzivnoj njezi.

Podsjetimo i to da stručnjaci apeliraju na građane da se pridržavaju postojećih mjera, jer se naredna dva mjeseca očekuje porast broja respiratornih infekcija, kaže infektolog Bakir Nakaš, a samim tim i povećanje broja zaraženih koronavirusom.

Nažalost u BiH uvijek imate neke ljude i neke grupe koje će negirati ono što postoji ili imati različite stavove što može dovesti do loših reakcija na određene mjere koje država propisuje”, kaže Nakaš.

Mjere se trenutno razlikuju unutar zemlje i ovise o pojedinačnim situacijama. Ipak, one zajedničke su držanje socijalne distance, nošenje maski, izbjegavanje okupljanja u zatvorenim prostorima. U RS danas je 51 novozaražena osoba i nema popuštanja postojećih mjera, nego su donesene detaljnije smjernice za ugostiteljske objekte. Za jednim stolom dozvoljeno je sjedenje za maksimalno četiri osobe.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.