23.9.2020. 18:23
0
Devet osnovaca pozitivno na koronavirus
Devet učenika osnovnih škola i dva profesora u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona pozitivni su na koronavirus.

Ministarstvo obrazovanja i nauke informaciju je dobilo početkom sedmice, a resorna ministrica Fahreta Brašnjić ističe kako u ovom trenutku nema mjesta za paniku.

U školama su se, ističe ministrica Brašnjić, pridržavali protokola koji je propisao Krizni štab ministarstva TK, a učenici i profesori koji su inficirani koronavirusom poslati su u samoizolaciju.

Nakon izoliranja inficiranih učenika i profesora nije bilo novih pozitivnih slučejeva, a u školama je urađena dezinfekcija, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.