26.9.2020. 16:52
0
SDP Hrvatske bira nasljednika Bernardića: Pet kandidata u utrci, večeras rezultati
SDP Hrvatske bira novo vodstvo stranke, a pet je predsjedničkih kandidata.

Svi članovi koji u skladu sa Statutom SDP-a imaju pravo glasa, birat će sva tijela stranke prema načelu "jedan član, jedan glas".

Rezultati se očekuju nakon 20 sati.

Ako niko od kandidata ne osvoji više od 50 posto glasova, SDP će svog novog predsjednika dobiti tek za sedam dana, kada će se dvoje s najviše glasova natjecati za mandat za vođenje SDP-a iduće četiri godine.

Za nasljednika Davora Bernardića takmiče se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Izborna mjesta otvorena su u 7 sati i glasat će se do 19 sati, no na manjim izbornim mjestima moguće je da glasanje počne kasnije, a završi ranije. Po zatvaranju birališta i obradi glasova, Središnja izborna komisija objavit će rezultate izbora u stranačkoj centrali na Iblerovom trgu u Zagrebu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.