26.9.2020. 22:30
0
Mak Radičić - sarajevski advokat koji je pisao izvještaje State Departmenta
Mak Radičić, sarajevski je advokat, koji je u ovom gradu završio Prvu gimnaziju i Pravni fakultet. Od 2010. godine ima privatnu advokatsku kancelariju.

Dvije stvari posebno ističu Maka Radičića. Prvo je činjenica da se organizovao s nekoliko kolega i da na društvenoj mreži Facebook pro bono savjetuju građane o različitoj problematici. 

Radičić u intervjuu za Novinsku agenciju Patria govori o primjerima sudske prakse, pravosuđu, tužilaštvima...

Druga posebnost koja izdvaja ovog advokata je njegova saradnja s najvišim institucijama Sjedinjenih Američkih Država. Radičić je, primjerice, tri puta pisao izvještaj o stanju u BiH, koji je State Department objavljivao bez mijenjanja sadržaja. 

Riječ je o izvještaju koji se radi na godišnjem nivou, s posebnim osvrtom na policijske agencije. 

Autor je i knjige "Organizacija i nadležnost policijskih agencija u Bosni i Hercegovini", koju je Radičić pisao u saradnji s dekanesom Pravnog fakulteta prof. dr. Hajrijom Sijerčić - Čolić. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.