29.9.2020. 13:30
0
Košarac i Đorđević o unapređenju vanjskotrgovinske razmjene BiH i Srbije
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića. Sagovornici su konstatovali da su odnosi BiH i Srbije dobri i prijateljski, te da postoji otvoren prostor za poboljšanje ekonomske saradnje.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim ekonomskim prilikama u BiH i regionu, s fokusom na ublažavanje negativnih efekata pandemije koronavirusa na privredni sektor.

Ministar Košarac naglasio je da je Srbija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera za BiH, te izrazio opredjeljenje za unapređenje spoljnotrgovinske razmjene između dvije zemlje. Tema sastanka bila je i predstojeća posjeta ministra Košarca zvaničnom Beogradu, pri čemu je usaglašeno da će ona uslijediti nakon formiranja novog saziva Vlade Republike Srbije. 


(Patria)

Kosa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.