30.9.2020. 16:40
0
Šta se dešava sa Selmom Cikotićem: Trebaju li se migrantskom krizom baviti Bisera Turković i ministar poljoprivrede?!
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković posjetila je u utorak Bihać gdje je održala sastanak sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i obišla aerodrom koji se gradi.

Turković nije bila sama. Društvo joj je pravio i stranački kolega Šemsudin Dedić koji je rođeni Bišćanin. U zvaničnom saopćenju Ministarstva vanjskih poslova navodi se da je Dedić bio u funkciji ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH iako bi bilo primjerenije da je Dedić bio u funkciji državnog zastupnika naročito zbog razgovora o migrantskoj krizi. Prema dostupnim informacijama nije bilo riječi o poljoprivrednim projektima.

„Razgovarano je o migrantskoj krizi koja je najviše pogodila ovaj dio Bosne i Hercegovine, ali i problemima koje pojedini migranti izazivaju u Bihaću. Ministrica Turković je navela da je pitanje migrantske krize problem cijele države, te da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se ovaj problem riješio, a posebno smanjio pritisak na Bihać i druge općine u Krajini. Gradonačelnik Fazlić je kazao da je za Bihać važno da država BiH uloži veće napore u povratku migranata u njihove matične države. Na sastanku je zatraženo od ministrice Turković da pomogne u olakšavanju kretanja preko graničnog prelaza Izačić i Bosanski Novi. Navedeno je da turisti koji dolaze u Hrvatsku koriste prenoćište u Bihaću, te je potrebno smanjiti njihovo zadržavanje na granici, ali i zadržavanje stanovnika Krajine iz inostranstva koji dolaze u posjetu domovini“, navodi se u saopćenju.

Iako je riječ o važnim pitanjima za državu možda bi bilo primjerenije da su delegirana ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću kojem je tokom nedavne posjete Krajini društvo pravio upravo ministar Dedić. Ni tada ni sada nije jasna svrha Dedićevog prisustva osim ako to ne posmatramo u kontekstu stranačkog podržavanja kolega.  

Turković je tokom obilaska lokacije na kojoj se gradi aerodrom Bihać poručila kako će „u Bosni i Hercegovini i svijetu lobirati za pomoć u izgradnji aerodroma“.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.