1.10.2020. 14:16
1
Vijeće ministara odobrilo zajam od 20 miliona eura za javni prijevoz u KS
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojio je danas Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovalo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke (EIB) za projekat "Obnova voznog parka za javni linijski prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo - II faza" vrijedan 20 miliona eura.

Na taj način predviđeni su obnova voznog parka i povećanje njegovog  kapaciteta radi dovođenja na nivo koji će zadovoljiti stvarne potrebe korisnika i unaprijediti javni linijski prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo.

Rok otplate kredita je 25 godina, uključujući grejs period od pet godina, sa alokacijom na Federaciju BiH, odnosno Kanton Sarajevo, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Pored ovih sredstava EIB-a, predviđeno je sufinansiranje projekta s 10 miliona eura iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).


(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.