3.10.2020. 20:43
0
Izbori u SDP-u Hrvatske: Prebrojavaju se glasovi, Peđa Grbin uvjerljivo vodi
Danas se održava drugi krug izbora u SDP-u Hrvatske na kojima će nešto više od 11.500 članova između Peđe Grbina i Željka Kolara izabrati četvrtog predsjednika SDP-a, nakon što je Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima napustio čelo stranke.

Prebrojavaju se glasovi, a prema prvim informacijama Peđa Grbin uvjerljivo vodi, piše Index.hr.

U prvom krugu, prema konačnim rezultatima izbora, Peđa Grbin dobio je 3.573 glasa, odnosno 41,23 posto, dok je drugoplasirani Željko Kolar osvojio 2.212 glasova, tj. 25,53 posto.

Ranko Ostojić dobio je 1.511 glasova, što je 17,44 posto, Mirela Ahmetović 1.286 ili 14,84 posto, a Marino Percan 50 glasova odnosno 0,58 posto.

Grbin se smatra kandidatom kritičara Bernardićevog načina vođenja stranke i ekipe kojom je bio okružen u svom mandatu, dok se Kolara apostrofira kao eksponenta Bernardiću bliske struje u stranci.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.