5.10.2020. 15:02
1
Mijatović osudio napada na srpsku djecu na Kosovu i vandalizam
Povodom napada na srpsku djecu na Kosovu od strane albanskih ekstremista kao i napada na pravoslavne crkve, najoštrije osuđujem ovaj vandalizam te tražim od međunarodne zajednice da zaštiti srpsku manjinu na Kosovu kao i vjerske objekte", kazao je u reakciji Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH.

"Ovo predstavlja anticivilizacijski čin i u 21. vijeku ne smijemo šutjeti  i zatvarati oči nad ovim dešavanjima. Bosna i Hercegovina je na svojoj koži osjetila kako izgleda kada predstavnici međunarodne zajednice okreću glavu, prešućuju i ne reagiraju na zločine prema nevinim i bespomoćnim samo zato što su druge vjere i nacije. Tim prije je naša obaveza da reagujemo i osudimo zločine gdje god da se dese i bilo ko da ih počini.

Sramotno je da se gospodin Komšić i Džaferović, koji inače imaju stav o svemu, povodom ovih događaja ne oglašavaju iako nakon svih stradanja koje su doživjeli građani BiH devedesetih, kako sam već rekao, naša obaveza je da oštro reagujemo kad se nešto slično desi bilo gdje i bilo kome u svijetu.

Također pozivam gospodina Dodika kao i sve one koji u Banja Luci i Beogradu samo uzvikuju Kosovo je Srbija da prestanu da prodaju jeftini nacionalni populizam i raspiruju tenzije, jer to ne doprinosi miru i suživotu, niti na bilo koji način može zaštititi srpsku manjinu na Kosovu", kazao je Mijatović.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.