11.10.2020. 16:50
0
Komšić sa saborcima odao počast poginulim borcima 1. Korpusa ARBiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je zajedno s članovina porodica i saborcima iz perioda agresije na BiH položio cvijeće na Moševačkom brdu i Jasenu kod Ilijaša, gdje su u oktobru 1994. godine braneći domovinu poginuli načelnik inžinjerije 1. Korpusa ARBiH Šemso Baručija i komandant operativne grupe III Hašim Spahić.

Osim njih, živote u odbrani BiH dali su i borci Zamo Dučić, Mustafa Bašalija, Ahmet Bibić, Avdo Kuloglija, Senad Stovrag, Kemal Dautović i Senad Ligata, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti pogunulim borcima, okupljenima se obratio član Predsjedništva Željko Komšić.

- Želim vam se zahvaliti što imate volje i snage doći da se obilježi taj dan kad smo izgubili dva heroja. Svi znamo šta se ovdje dešavalo, važno je da se sjećamo toga i djeci našoj to da prenosimo, jer oni to nisu doživjeli i vrijeme će činiti svoje, blijedit će i uspomene. Dok smo mi tu, generacija koja to pamti, mi ćemo dolaziti i obilježavati, ali važno je da to djeca znaju i zbog Šemse i Hašima i zbog svega onoga šta znače za slobodarsku i oslobodilačku priču u BiH. Vama mogu samo reći da imate razloga da se njima ponosite - rekao je Komšić.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.