15.10.2020. 14:40
0
Biden na anketama ubjedljivo bolji od Trumpa: Razlog tome je nevjerovatan
Kako prenose svjetski mediji prema svim anketama veliku prednost ima Joe Biden u odnosu na Donalda Trumpa. Naime, prednost Joea Bidena prešla je dvocifrene postotke, a prema anketi CNN-a i SSRS-a doseže i do nevjerovatnih 17 posto razlike.

Više je razloga zašto se Trump našao u velikoj nevolji nakon prve predsjedničke debate i objave da mu je dijagnosticiran koronavirus, no brojni američki analitičari ističu kako su glavni među njima – ženskog spola. Američke žene su, izvan svake sumnje, već odabrale svojega predsjednika i on definitivno nije Trump.

Prosjek posljednjih pet reprezentativnih anketa govori da je Biden među glasačicama povećao podršku na više od 25 posto. Nijedan kandidat nijedne stranke u završnici izbora u SAD nije imao više od 24 posto podrške među biračima, tako da je Biden najveći politički ljubimac američkih žena svih vremena, zaključuje CNN.

Bidenovo veliko pridobivanje glasačica na stranu demokrata izniman je napredak u odnosu na iskustvo Hillary Clinton otprije četiri godine. Clintonova je 2016. uživala tek oko 14 posto simpatija birača istoga spola

Činjenicu da se američke žene u preferencijama masovno pomiču ulijevo, dok muškarci ostaju postojani i politički stabilni, stručnjaci tumače sve većim jazom između rodnih skupina u tamošnjem društvu. Američke žene, a naročito one bijele boje kože, masovno su odlučile političko klatno nacije skrenuti ulijevo.


(Admir Oručević)

SADIzbori
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.