22.10.2020. 8:17
0
Zasjeda VSTV: Na dnevnom redu preporuke EK, imenovanje federalnog tužioca...
Dvodnevna redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine biće održana danas i sutra.

Sjednica počinje danas u 09.00 sati u kompleksu pravosudnih institucija.

Na dnevnom redu, između ostalog, naći će se Izvještaj o provođenju preporuka Evropske komisije za VSTV BiH i pravosuđe BiH.

Članovi VSTV-a razmatrat će i Prijedlog akcionog plana Ministarstva pravde BiH za realizaciju preporuka iz Izvještaja stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BiH (Priebeov izvještaj) – mišljenje VSTVa BiH.

U okviru dnevnog reda planirana je i tačka Informacija Stalne komisije za legislativu u vezi sa obavezama proizišlim iz Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao i Saglasnost za traženje mišljenja, prijedloga i sugestija od pravosudnih institucija vezanih za izradu prijedloga Strategije za oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom i saglasnost za pristup statističkim podacima koji se vode u Modulu za evidentiranje oduzete imovine stečene izvršenjem krivičnog djela u okviru Sistema za automatsko upravljanje predmetima (CMS).

U subotnjem dijelu sjednice VSTV bi, između ostalog, trebao imenovati glavnog tužioca u Federaciji BiH, te sudije na sudovima različitih nivoa.

 (Patria)

VSTV
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.