24.10.2020. 9:40
0
KCUS: Za 24 sata na Podhrastove smještena 24 pacijenta
Prema posljednjem presjeku nakon testiranja 450 uzoraka u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 230 je pozitivnih na koronavirus.

U Kantonu Sarajevo je 184 novozaraženih, u Goraždu i Visokom po 13, Travniku 11, Olovu tri, Varešu dva, Prači, Ustiprači, Donjem Vakufu i Vitezu po jedan.

U izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima na bolničkom liječenju nalaze se 94 bolesnika, od toga 17 je smješteno u intenzivnu njegu.

Ono što zabrinjava je što je u posljednja 24 sata došlo do velikog skoka hospitaliziranih pacijenata. Jučer ujutro u Podhrastovima je bilo 70 pacijenata, a danas je već 94. Kapacitet Podhrastova je 105 kreveta. Za sada nema informacije gdje će se dalje smještati zaraženi pacijenti kojima je potrebna hospitalizacija. Iz Ministarstva zdravstva KS 5. oktobra kazali su za NAP da je privremeni izolatorij u fazi planiranja, a da za smještaj pacijenata ima dovoljno hospitalnih kapaciteta. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.